Huis kopen aan de Costa Blanca

Costa Blanca ligt aan de zuidoost kust van Spanje en staat voor de witte kust. Het Engelse vliegtuigmaatschappij BEA (Britisch European Airways) heeft de naam in 1957 tot stand gebracht. Costa Blanca vind plaats tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horada. Het heeft een kustlengte van 244 kilometer met 74 stranden. De Costa Blanca is één van de grootste toeristenplaatsen van Spanje. Het grootste deel van die toeristen gaat op bezoek in Benidorm, wat als hoofdstad dient van de Costa. De stranden van Costa Blanca zijn bijna allemaal zandstranden en zijn al meerdere jaren als beste stranden van Spanje verkozen.

Waarom een huis kopen aan de Costa Blanca?

De Costa Blanca beschikt over veel verschillende gebieden. Zo kun je kiezen voor een appartement met prachtig uitzicht op de kust of voor een geweldige villa dat iets meer afgelegen ligt. Zowel in Costa Blanca Noord- als Zuid vind je ongelofelijk mooie gebieden waar je een huis kunt kopen. Een huis kopen aan de Costa Blanca is aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Ook het leven in Spanje is goedkoper dan in Nederland.

Het klimaat in Costa Blanca

Aangezien de weersomstandigheden beter zijn in Spanje is het voor veel Nederlands een hoofdreden om een huis te kopen in Spanje. De Costa Blanca beschikt over het beste klimaat van Europa. Ook telt de Costa Blanca gemiddeld 320 zonnedagen per jaar, met een jaargemiddelde van 18 graden Celsius. De zomerdagen beschikken over temperaturen van 28 tot 32 graden Celsius. Door de schone lucht kunnen klachten zoals reuma en longaandoeningen afnemen. Misschien wel een overhalende reden om daar een huis te kopen.

Waar een huis kopen aan de Costa Blanca?

In het kustgebied kan je een prachtig huis kopen. Zo kan je voor een nieuwbouw villa kiezen of een huis in de echte Spaanse stijl. Maar er zijn verschillende prachtige locaties aan de kustlijn waar je een huis kunt kopen.

We zetten een aantal gebieden op een rijtje:

  • Dénia: Dénia is eén van de oudste dorpen van het kustgebied. Centraal staat een heuvel met het prachtige kasteel van Dénia. Met een entree kaartje kan je aan de klimtocht beginnen. Maar tijdens hete zomerdagen kan het best een zware tippel zijn.
  • Moraira: Moraira is een traditioneel vissersdorpje wat elk jaar meer vakantiebezoekers aantrekt. Het dorp is gebouwd rondom de haven waar vissers dagelijks hun verse vissen verkopen op de markt. Het dorp bezit verder nog 4 verschillende stranden.
  • Teulada: Teulada is een dorp met een historie. Het is duizenden jaren geleden al ontdekt maar pas in 1386 gesticht. Niet zo heel lang geleden leefde het dorp nog van de landbouw maar dat is de afgelopen jaren omgedraaid doordat het toerisme is toegenomen. De meeste toeristen komen vooral voor de kust. Het dorp zelf beschikt over een prachtige kerk en schitterende Spaanse straatjes.
  • Villajoyosa: Door de 30.000 inwoners kan je Villajoyosa bijna geen dorp meer noemen. Het is eén van de mooiste plaatsen op Costa Blanca. Deze plaats beschikt over prachtige gekleurde huisjes. Door het 100 meter brede strand zul je ondanks de drukte er toch weinig last van hebben.

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden over het wonen aan de Costa Blanca? Neem dan eens vrijblijvend contact met op met RO Spain, dé Nederlandse makelaar in Spanje!